Zimsko prvenstvo GK Samobor

Odličja za najuspješnije

U subotu 19. siječnja, unatoč obilnom snijegu i hladnoći, vježbači i vježbačice Gimnastičkog kluba Samobor u velikom su broju nastupili na svom klupskom, zimskom prvenstvu. Na natjecanju održanom u 2 turnusa nastupilo je 78 vježbačica i 5 vježbača.

U prvom turnusu na sve četiri ženske gimnastičke sprave – preskoku, ručama, gredi i tlu nastupile su pčelice i kadetkinje C.

U ekipi pčelica 1. mjesto je osvojila Ema Kristina Šprljan, 2. Ivana Razum i 3.Tara Mihalić. Četvrta je bila Karla Rađenović, peta Anja Žganjer Knežević, a slijede ih Petra Vuksanović, Paula Visić, Lara Hanzalek, Ida Soviček, Mara Bašić, Lucija Horvat, Lucija Arleta Šestan, Iva Špoljarić, Dora Horvatiček, Maja Zadro, Suzana Miškec, Mihaela Tomašković i Eva Novak.

U ekipi kadetkinja u C programu nastupile su 4 vježbačice koje će se ovoga proljeća početi natjecati na nivou sjeverne regije Hrvatske. To su redom od 1. do 4. mjesta Ena Bašić, Tamara Regović, Dora Telišman i Laura Fadiga.

Na dvije sprave – preskoku i tlu nastupile su male sirene. Na postolje su stale Stella Zlodi, Tia Seletković i Veronika Maros, 4. mjesto osvojila je Lorena Nemanić, a 5. Laura Dubić, zatim su se poredale Dora Filipović, Paula Antunović, Ema Babić, Vita Hrastić, Nika Lavrić, i Iva Škiljan.

U ovome turnusu nastupili su i dječaci. Zlatnu i srebrnu medalju osvojili su gormiti Marin Rupčić Ivor Jandrečić, koji su nastupili na preskoku i tlu, a zlatno je odličje oko vrata zasjalo misteru Dominiku Stieru, koji je nastupio na 3 sprave – preskoku, preči i tlu.

Nakon prvoga turnusa skromnim poklonom i cvijećem  tajnica i trenerica Martina Bublić  uime GK Samobor čestitala je Ivi Lulić na nedavnoj diplomi profesora kineziologije.

Pauzu iskorištenu za zbrajanje bodova upotpunila je Amaterska kazališna družina Luč, što djeluje u okrilju Udruge u duhu s Kristom, a koja je vježbačima i publici darovala svoju predstavu Postolar Martin, na kraju koje je najbržoj i najspretnijoj vježbačici za točan odgovor poklonila i CD s duhovnim pjesmama pod nazivom Neka se čuje do neba glas. Publici simpatični i dobro prihvaćeni likovi iz predstave postolar Martin, anđeo, smetlar Luka i majka podijelili su diplome i medalje vježbačicama 1. turnusa.

Drugi dio natjecanja pripao je mlađim kadetkinjama koje su nastupile u 2 ekipe. U 1. ekipi 1. je mjesto osvojila Sara Kormoš, 2. Lorena Bartaković, 3. Helena Kirschenheuter, 4. Heidi Peucelle i 5. Maja Pleško. U drugoj ekipi 1. je mjesto izborila Tara Bartaković, 2.  Maja Lehpamer, 3. Ines Fadiga, a dalje su se poredale Dolores Šagud, Mia Šaban, Dora Jurković, Petra Frankić, Barbara Jelić, Nika Šmid, Tia Senjak i Mia Lucija Jug.

U skupini zvjezdica zlatom se okitila Sandra Šogorić, srebrom Lea Holetić, a broncom Maja Horvat. Slijede Kien Pavić, Paula Krog, Ivona Zorić, Mija Ivanišević, Lucija Biloš, Lara Rajković, Hana Gudlin Mićić, Roza Popek, Ingrid Perković, Nela Bošnjak, Jula Pavić, Iva Biloš i Lana Matijević.

U skupini misica zlatnu je medalju osvojila Lorena Daničić, srebrnu Ana Herger, a brončanu Lora Bedeković. Niz nastavljaju Antea Herger, Ema Herger, Paula Vulić, Ivana Jakopec, Petra Barbarić, Karla Garašić, Marta Ladan, Tina Šmid, Hana Adamec i Ana Škiljan.

Pravdu su pod budnim okom vrhovne sutkinje Aide Badić dijelile sutkinje koje se pripremaju na polaganje sudačkoga ispita Dora Živković, Paula Stier i Lucija Kirschenheuter.

Po prvi put svoje su vještine u poligonu pokazali i najmlađi vježbači i vježbačice: Lucija Ondelj Gulić, Lea Rajković, Leo Telišman, Mia Smoljanović, Mia Rajković, Mia Bogović, Vibor Podboj Grgić, Nikola Sladetić i Julijana Levar

Nakon 2. turnusa za sve vježbače i publiku nastupile su naše natjecateljice sudionice državnog prvenstva u gimnastici: nositeljica juniorskog ekipnog zlata za 2012. godinu Paula Stier na gredi, mlađa kadetkinja Katja Žganjer Knežević na ručama, a na tlu su nastupile mlađa kadetkinja Ema Mihelić i nezina starija sestra Marija Sara Mihelić, nositeljica juniorskog ekipnog zlata i juniorska prvakinja Hrvatske u B programu za 2012. godinu.

Sve vježbače i vježbačice prigodnim su darovima nagradili i sponzori ovoga natjecanja Izadavačka kuća Meridijani iz Samobora i tvrtka Belupo.

Kristina Kirschenheuter

galerija slika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Designed by: seo services | Thanks to credit repair, web design st louis and std testing