Samoborske gimnastičarke obilježile HOD

Svoj redoviti trening subotom samoborske gimnastičarke 10. rujna posvetile su 20. obljetnici osnutka Hrvatskog olimpijskog odbora. Vježbale su u bijelim majicama, s porukom Samoborskog športskog saveza – bavite se športom. Bijele majice odabrane su kao simbol mira, prijateljstva i razumijevanja. Cilj je Hrvatskog olimpijskog dana masovnije uključivanje građana u razne oblike sportskih aktivnosti i podizanje svijesti o važnosti redovnog bavljenja tjelesnim aktivnostima svakog čovjeka, naročito djece i mladih.

Tijekom cijeloga tjedna gimnastičarke su izučavale povijest olimpijskih igara, a na kraju subotnjeg treninga iznijele su svoja izlaganja na zadanu temu. Obradile su ljetne i zimske olimpijske igre, podsjetile se kako izgleda olimpijska zastava, što znače olimpijski krugovi, tko su hrvatski osvajači olimpijskih medalja, što je olimpijska povelja, tko je bio Pierre de Coubertin. Na kraju su sve zajedno izradile plakat koji se može vidjeti na njihovoj oglasnoj ploči na ulazu u gimnastičku dvoranu – dvoranu borilačkih sportova pri OŠ Bogumila Tonija.

K.K.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Designed by: seo services | Thanks to credit repair, web design st louis and std testing