Gimnastičarke obilježile Hrvatski olimpijski dan

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gimnastičarke GK Samobor i ove su godine , kao i svake do sada, obilježile Hrvatski olimpijski dan.

Dio njih je pod vodstvom trenerice Martine Bublić prikazao čari svog sporta nastupom ispred sportske dvorane Samobor. U organizaciji Samoborskog sportskog saveza, uz prikaze ostalih sportova , Paula, Marija Sara, Helena, Lorena, Katja, Dunja, Maja i Sara pokazale su atraktivnu akrobatsku abecedu skokova na malom trampolinu.

hodgym3

Helena – grčeni skok

hodgym5

Marija Sara – grčeni salto naprijed

hodgym6

pozdrav publici

Drugi dio natjecateljica Hrvatski olimpijski dan obilježio je kreativnom radionicom pod vodstvom njihove druge trenerice Aide Badić. Najmlađe su se gimnastičarke kroz slikovnu križaljku upoznale s pojmom Olimpijskih igara te koji sportovi sudjeluju u natjecanju. Starije gimnastičerke prisjetile su se povijesti olimpizma kroz kviz znanja o sportu u kojem su tako između ostalog ponovile kada i gdje su bile prve olimpiske igre, je li mačevanje olimpijski sport, koji su hrvatski najtrofejniji sportaši i kolikoplivanje ima disciplina.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Petra, Anamarija i Barbara

U drugom dijelu radionice naša najstarija natjecateljica, Anamarija Kovačić, ujedno i studentica 2. godine Kineziološkog fakulteta ispričala je gimnastičarkama zanimljivu priču o životu Nadije Comaneci, najmlađe osvajačice najsjajnijih olimpijskih medalja u povijesti sportske gimnastike. Gimnastičarke je upoznala o njenim uspjesima, njenim velikim talentom,  napornim treninzima i trudom te im prikazala kratak film. Gimnastičarke je potaknula na marljiv i ustrajan rad na treninzima te naglasila da s trudom dolaze i dobri rezultati.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Za sam kraj slijedila je likovna radionica u kojoj su sve natjecateljice naučile kojih su boja olimpijski krugovi te koji kontinent predstavlja pojedina boja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dolores i Tara

A.B.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Designed by: seo services | Thanks to credit repair, web design st louis and std testing