Međunarodni božićni turnir-natjecanje s dušom

VILENJACI

Oko 150 vježbačica sportske gimnastike iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine okupilo se u subotu u gimnastičkoj dvorani Osnovne škole Bogumila Tonija.

Došle su iz gimnastičkih klubova i društava Vukovar, Beli Manastir, Sokol iz Slavonskog Broda, Sokol iz Požege, Petrinja, Vindija iz Varaždina zatim Hrvatski Sokol, Dubrava, Novi Zagreb i Olimpik gim iz Zagreba, Dišpet iz Šibenika, Rijeka i Vita iz Rijeke te Šiška iz Ljubljane i Bosna Sarajevo, a dočekao ih je domaćin GK Samobor.

U sedamnaestoj godini svojega postojanja Gimnastički klub Samobor je još jedanput izvrsnom organizacijom Međunarodnog božićnog turnira u ženskoj sportskoj gimnastici osvojio vježbače, klubove i publiku i novoga predsjednika Samoborskog športskog saveza Miru Kelečića, koji je i otvorio ovu velebnu manifestaciju. Zaista gode uhu i srcu riječi trenerice i sutkinje GK Novog Zagreba Anamarije Zuanović kako je samoborski gimnastički turnir – natjecanje s dušom, kao i jednog roditelja iz Vraždina koji reče: Daj nam Bog zdravlja i sreće da i dogodine opet dođemo.

Uz glavne nositelje organizacije ove sportske manifestacije od važnosti za grad Samobor, predsjednicu kluba Kristinu Kirschenheuter, tajnicu i trenericu Martinu Bublić te trenericu i vrhovnu sutkinju Aidu Badić, zasluga dobre organiziranosti pripada roditeljima gimnastičarki natjecateljica. Oni su, osim smještaja djece koja su došla iz Šibenika, dežurstva tijekom cijeloga dana u dvorani, brigu o hrani, prijevozu vježbačica koje su u Zagreb stigle vlakom iz Slovenije, vodili brigu i o najmanjoj sitnici potrebnoj vježbačicama i trenerima tijekom 12-satnog natjecanja.

U najbrojnijoj kategoriji, između 83 vježbačice mlađih kadetkinja u C programu nastupilo je 10 Samoborki. Dolores Šagud zauzela je 5. mjesto, Maja Lehpamer 6., Tia Senjak 8., Ines Fadiga 10., Tara Bartaković 15., a za GK Samobor nastupile su još Barbara Jelić, Dora Jurković, Mia Lucija Jug, Mia Šaban i Petra Frankić. Prvih 6 činilo je ujedno ekipu GK Samobora koja je osvojila 1. mjesto među 12 ekipa, dok su potonje 4 kao ekipa osvojile 12. mjesto.

Dunja Šagud s osvojenim 5. mjestom bila je najbolje plasirana Samoborka u kategoriji kadetkinja u C program u kojoj je nastupilo 37 vježbačica. U ekipi s Tamarom Regović, Dorom Telišman, Karlom Garašić i Laurom Fadigom osvojila je također 5. mjesto.

U kategoriji juniorki C Jesen Kovaček osvojila je 6. mjesto, a u kategoriji seniorki C Helena Kovačić bila je 4.

U B programu mlađe kadetkinje su se poredale od 6. do 9. mjesta, koja su redom zauzele Katja Žganjer Knežević, Lorena Bartaković, Helena Kirschenheuter i Sara Kormoš, a 12. i 13. mjesto osvojile su Heidi Peucelle i Maja Pleško. Sve zajedno osvojile su pehar za 2. mjesto.

U kategoriji seniorki nastupile su samo domaće tri natjecateljice i osvojile ekipno zlato. Pojedinačno zlato osvojila je Anamarija Kovačić, srebro Paula Stier i broncu Marija Sara Mihelić.

Osim atraktivnih vježbi na spravama ženske sportske gimnastike: preskoku, ručama, gredi i tlu, publiku u dvorani na noge je digao gimnastički performans u koreografiji trenrice Aide Badić pod nazivom Vilenjaci, u čijoj su izvedbi zajedno sudjelovale sve natjecateljice Gimnastičkog kluba Samobor.

Slike s natjecanjapogledajte na:

https://picasaweb.google.com/107765288598810643675/MeUnarodniBozicniTurnir#

 

K.K.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Designed by: seo services | Thanks to credit repair, web design st louis and std testing