Postali smo punoljetni!

 

pano klub

 

 

slatkiši

 

Povodom 18. rođendana prigodno smo uredili pano i zasladili se slatkišima!

 

 

Prije 18 godina, 28. listopada 1996. g. osnovan je Gimnastički klub Samobor.

Tako je Hrvatska dobila svoj 25. gimnastički klub, koji će njegovati mušku i žensku sportsku gimnastiku. Klub je nastao iz sekcije sportske gimnastike Osnovne škole Bogumila Tonija. Prvi trener kluba bio je Zvonimir Ilić, a s njim su od samih početaka surađivale i dvije današnje trenerice: Martina Bublić i Sandra Vraneković, danas Jurković. Tajnica kluba i glavna trenerica, odlaskom gospodina Zvonimira Ilića 1998. godine u SAD, postala je prof. TZK Nives Košnjar.

Zapaženi nastupi i odlični razultati ne bi bili mogući da svojim predanim radom Klub ne pomažu treneri: Martina Bublić, Sandra Vraneković, prof., Andreja Popović, Sonja Kovljanin (kasnije Jandrečić), Tanja Kovljanin, Andreja Ivić i Kristian Periša te prof. Duško Kovljanin, Lucijan Krce, Tomislav Kolenić, Ivan Mardešić, Darko Frajt…

Uz redoviti rad ni rezultati nisu izostali: već na svom prvom nastupu, na 2. Višebojskom prvenstvu Hrvatske u “B” programu, održanom 15. lipnja 1997., ekipa djevojčica u sastavu: Anita Bišćan, Andrea Kasalo, Ana Miklenić-Novačić i Nives Šoić osvojile su 1. mjesto. 

Na 3. Višebojskom prvenstvu Hrvatske u “B” programu, održanom u travnju 1998., ekipa djevojčica osvojila je 2. mjesto, dok je u pojedinačnoj konkurenciji Anita Bišćan, u kategoriji mlađih djevojčica osvojila 1. mjesto.

Jedan od najistaknutijih sportaša bio je Matija Baron, koji postaje član kadetske reprezentacije Hrvatske, a zapaženi su Antun Beljak, Noa Noršić, Sanjin Vrzić i Karlo Fresl; dok su zapažene djevojčice: Ines Šoić, Sanda Crnjak, Anja Biondić, Anamarija Kovačić, Tena Keser i Ana Hržić, pa nešto kasnije Lucija Kosaber, Lara Šelj…

Na državnom prvenstvu godine 2008. Lucija Kirschenheuter postaje prvakinja Hrvatske u kategoriji kadetkinja C. U ekipi s Lucijom Nemanić, Dorom Živković, Ninom Fresl, Anom Marić i Karlom Kovačić osvaja 2. mj.

Sljedeće 2009. Lucija Kirshenheuter postaje juniorska viceprvakinja Hrvatske. Lucija Nemanić u kategoriji kadetkinja C također je viceprvakinja Hrvatske i zajedno s Marijom Sarom Mihelić, Dorom Živković, Paulom Stier, Karlom Kovačić i Ivom Barišić osvaja 2. mjesto ekipno. Seniorka  C Anamarija Kovačić osvaja 3. mjesto.

Najuspješnija, zlatna, 2010. je seniorka C Anamarija Kovačić. Broncu su osvojile Ema Mihelić, ml. kadetkinja C; Marija Sara Mihelić, kadetkinja C i Paula Stier, juniorka C. Ekipa juniorki C u sastavu: Paula Stier, Lucija Kirschenheuter, Dora Živković i Helena Kovačić osvaja 1. mj., a mlađe kadetkinje C u sastavu: Ema Mihelić, Jelena Lesjak, Sara Petrić, Dunja Šagud i Katja Žganjer Knežević osvajaju 3. mj.

Ema Mihelić 2011. nastupa u A programu i u kategoriji djevojčica osvaja broncu na preskoku i na tlu; juniorka B Marija Sara Mihelić je srebrna, Lucija Kirschenheuter, juniorka B brončana, a Anamarija Kovačić, seniorka B osvaja srebro. Ekipu srebrnih juniorki čine: Marija Sara Mihelić, Lucija Kirschenheuter, Paula Stier, Helena Kovačić i Dora Živković.

Juniorka B Marija Sara Mihelić, 2012. osvaja zlato, a Dora Živković srebro kao i seniorka B Anamarija Kovačić. Ekipu državnih prvakinja u kategoriji juniorki B čine: Marija Sara Mihelić, Dora Živković, Paula Stier i Karla Kovačić.

U prošloj 2013. godini najtrofejnija je bila mlađa kadetkinja Ema Mihelić s osvojenim 3. mjestom u A programu na preskoku, ručama, gredi i u višeboju; zatim Marija Sara Mihelić, juniorka A s 3. mjestom na tlu te seniorka B Paula Stier s 3. mj. u višeboju. U C programu dolazi pomladak – ekipno 3. mj. osvajaju ml. kadetkinje C: Dolores Šagud, Maja Lehpamer, Tara Bartaković, Ines Fadiga, Barbara Jelić i Tia Senjak.

Svake godine u klub pristižu nove vježbačice i vježbači, a izmjenjuje se i Uprava kluba i treneri. Nakon prvoga predsjednika Miroslava Ivića, na čelu kluba je Željko Hržić u 2 mandata. Kao dopredsjednik, danas ga nažalost više nema, veliki doprinos sportu, a osobito sportskoj gimnastici dao je profesor TZK Krsto Mesić, u to vrijeme i ravnatelj OŠ B. Tonija.

Danas, na čelu Uprave, u svom drugom mandatu, za napredak Gimnastičkog kluba Samobor

i razvoj sportske gimnastike u Samoboru svoj doprinos daje predsjednica  Kristina Kirschenheuter.

GK Samobor danas broji stotinjak redovitih vježbača i vježbačica od predškolske dobi do srednje škole.

Najljepši poklon svome klubu za 18. rođendan dali su vježbači i vježbačice te njihove trenerice, uz neizostavnu podršku roditeljana prošloga vikenda održanom 3. kolu Kupa Hrvatske, osvojenim medaljama i izborenim plasmanom za Državno prvenstvo Hrvatskeu sportskoj gimnastici, koje će se održati od 7. do 9. studenoga u Belom Manastiru!

Na web stranicama naših medijskih pokrovitelja Radio Samobora u kategoriji SPORT

i potkategoriji GIMNASTIKA

http://www.radiosamobor.hr/category/sport/gimnastika/

te na web stranicama Glasnika Samobora i Svete Nedelje u kategoriji SPORT

http://www.samoborskiglasnik.net/

možete pronaći članake o Gimnastičkom klubu Samobor.

 

 Kristina Kirschenheuter

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Designed by: seo services | Thanks to credit repair, web design st louis and std testing