5 božićnih zlata za samoborske gimnastičarke

Gotovo se cijela gimnastička Hrvatska u subotu okupila u borilačko-gimnastičkoj dvorani Osnovne škole Bogumila Tonija u kojoj je Gimnastički klub Samobor priredio još jedan veliki i za mnoge natjecatelje završni godišnji turnir u sportskoj gimnastici.

Po prvi put na ovom turniru sudjelovao je Gimnastički klub Dubrovnik, a gimnastičarke su u Samobor došle još iz Splita, Solina, Šibenika, Rijeke, Zagreba, Varaždina, Slavonskog Broda, Požege, Vukovara i Belog Manastira. Međunarodni karakter ovom turniru uvijek daju GIB Šiška iz Ljubljane i Gimnastički klub Bosna iz Sarajeva, a ove ga je godine pojačao i nastup Gimnastičnog društva Rain iz Krškog.

U maloj dvorani okupilo se oko 150 natjecateljica svih dobnih skupina, a natjecalo se na sve četiri ženske sprave, ručama, gredi, tlu i preskoku. Samoborske gimnastičarke, pod vodstvom trenerica Aide Badić iMartine Bublić, osvojile su 5 zlatnih te po dvije srebrne i brončane medalje.

Kod mlađih kadetkinja C programa najviše uspjeha, ekipno i pojedinačno, imale su Riječanke, a Samoborke su osvojile 5. mjesto. Domaće natjecateljice nastupile su u sastavu: Ivana Razum, Leona Majcenović, Nika Šmid, Ema Kristina Šprljan i Anja Žganjer Knežević. Kod kadetkinja C zlatne medalje, ekipno i pojedinačno pripale su Ljubljančankama, a ekipa Samobora, Mia Šaban, Tamara Regović, Laura Fadiga iPetra Frankić bila je peta.

U kategoriji juniorki C ekipno zlato ponovno osvaja GIB Šiška Ljubljana, a prvo mjesto pojedinačno otišlo je u GK Split. Naša jedina juniorka, Karla Garašić, osvojila je 12. mjesto. Među seniorkama C ekipno je prvi bio Vukovar, a pojedinačno zlatko pripalo je natjecateljici iz Gimnastikog društva Beli Manastir.

Kod mlađih kadetkinja B ekipno su prve bile domaće natjecateljice Lorena Bartaković, Sara Kormoš,Doloreš Šagud, Dora Jurković i Ines Fadiga, a prvo mjesto pojedinačno osvaja gimnastičarka GK Dubrave. Bronca je pojedinačno pripala Samoborki Sari Kormoš.

Iskazale su se i naše kadetkinje B, pa je ekipa u sastavu Ema Mihelić, Tia Senjak i Katja Žganjer Kneževićosvojila zlato. Pojedinačno zlato našlo se i oko vrata Eme Mihelić, a srebro je osvojila Tia Senjak.

Kod juniorki B programa prva je bila predstavnica varaždinske Vindije, a Samoborka Dunja Šagud morala se zadovoljiti 4. mjestom.

U seniorskoj konkurenciji B programa uvjerljivo najbolje bile su domaće gimnastičarke, ekipno i pojedinačno. Zlatom se okitila Marija Sara Mihelić, srebrom Anamarija Kovačić, a broncom Paula Stier.

S ovim natjecanjem Anamarija Kovačić se nakon 14 godina oprostila od aktivnog bavljenja gimnastikom, pa joj je predsjednica kluba Kristina Kirschenheuter uručila skroman dar.

 

Edi Kirschenheuter

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Designed by: seo services | Thanks to credit repair, web design st louis and std testing