Po 3 zlata i srebra te dvije bronce s državnog prvenstva

5-Tia-Senjak-1024-x-698

S Prvenstva Hrvatske za mlađe dobne kategorije u A programu i Završnice kupa Hrvatske za B i C program u sportskoj gimnastici, održanih od petka do nedjelje u Kastvu nedaleko od Rijeke, samoborske su se gimnastičarke vratile s 8 medalja, po 3 zlatne i srebrne te dvije brončane. Na prvenstvu su sudjelovali svi hrvatski klubovi, od Dubrovnika do Belog Manastira.

 

Na prvenstvu su sudjelovali svi hrvatski klubovi, od Dubrovnika do Belog Manastira.

Mlada Ines Fadiga osvojila je u A programu Pojedinačnog prvenstva Hrvatske u konkurenciji mlađih kadetkinja dvije zlatne medalje, na preskoku i ručama te srebro u vježbi na gredi.

2-Ines-Fadiga-1024-x-768-750x400

 

 

Ines Fadiga

Marija Sara Mihelić ponovila je lanjski rezultat i ponovno postala državna prvakinja u višeboju u B programu za seniorke, dok njezina sestra Ema Mihelić osvaja srebrnu medalju u višeboju među juniorkama B programa.

3-Marija-Sara-Ema-i-Tia-1024-x-768

 

Sara i Ema Mihelić te Tia Senjak

Mlađe juniorke B, u sastavu Lorena Bartaković, Helena Kirschenheuter, Sara Kormoš i Maja Pleško ekipno osvajaju srebro. Nastupajući za ekipu pojedinačno su se plasirale na sljedeća mjesta: Sara Kormoš – 5., Helena Kirschenheuter – 11., Lorena Bartaković – 14. i Maja Pleško – 16.

4-Mladje-juniorke-B-1-1024-x-768

Mlađe juniorke B – Helena Kirschenheuter, Lorena Bartaković, Sara Kormoš i Maja Pleško

Osvajačica brončane medalje postala je kadetkinja B programa Tia Senjak. U istoj kategoriji nastupile su i Dora Jurković, koja je bila 12., te Dolores Šagud koja se plasirala na 20. mjesto.

Do ekipne bronce su došle i mlađe kadetkinje B programa (Tara Bartaković, Rebecca Kenda, Barbara Jelić i Leona Majcenović). Pojedinačno Rebecca Kenda bila je 5., Barbara Jelić 8., Tara Bartaković 14. i Leona Majcenović 19.

6-mladje-kadetkinje-B-1-1024-x-768

Mlađe kadetkinje B – Leona Majcenović, Tara Bartaković, Barbara Jelić i Rebecca Kenda

Gimnastički klub Samobor imao je i nekoliko natjecateljica najbrojnijeg C programa na završnici Kupa Hrvatske. Mlađa juniorka Tamara Regović plasirala se na 31. mjesto, a među juniorkamaKarla Garašić osvaja 29. mjesto, Antea Herger 34., a Lora Bedeković 38. mjesto.

7-C-program-s-trenericama-1024-x-768

 

Samoborske natjecateljice C programa s trenericama

Gimnastičarke su na ovom natjecanju pratile trenerice Aida Badić i Anamarija Kovačić te sutkinja Martina Bublić. Pripremale su ih i Jelena Pađan, Sandra Jurković te Iva Lulić, a bodrili brojni roditelji i drugi navijači. Organizator prvenstva u Sportskoj dvorani Kastav bio je Gimnastički klub Vita Rijeka.

Sandra Mihelić
Aida Badić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Designed by: seo services | Thanks to credit repair, web design st louis and std testing