Samoborske gimnastičarke donijele kući 10 medalja

Gimnastičarke GK Samobor vratile su se iz Varaždina s 10 medalja – šest zlatnih, dvije srebrne i dvije brončane.

Tjedan dana poslije klupskog proljetnog prvenstva vježbačice Gimnastičkog kluba Samobor imale su napornu radnu subotu u Varaždinu. Po gotovo nepodnošljivoj vrućini nastupile su u 2. kolu Kupa Hrvatske u organizaciji GK Vindija.

U B programu Samoborke su odnijele sva prva mjesta, osobito juniorke koje su osvojile sve što se dalo: Lucija Kirschenheuter zlatnu, Paula Stier srebrnu i Dora Živković brončanu medalju, a za ekipno zlato još su pripomogle Marija Sara Mihelić koja je završila na 4. mjestu i Helena Kovačić na 6. mjestu. Najmlađa natjecateljica GK Samobor Ema Mihelić u kategoriji mlađih kadetkinja osvojila je 1. mjesto ispred Lucije Ožegović i Kaline Kranjec, obje iz ZTD-a Hrvatski Sokol iz Zagreba.

 

U kategoriji kadetkinja najbolja je bila i opet Samoborka Lucija Nemanić, a za njom se na drugo mjesto plasirala Roberta Basić te na treće Nika Senjanović iz ZTD-a Hrvatski sokol iz Zagreba. U kategoriji seniorki najbolja je bila Anamarija Kovačić iz GK Samobor, a drugo jemjesto osvojila Varaždinka Hanja Hainš iz GK Vindija.

I u C programu Samoborke su u svakoj od kategorija u kojoj su se natjecale osvojile po medalju.

Zlatnu medalju u kategoriji kadetkinja osvojila je Karla Kovačić, a za njom su se na 2. i 3. mjestu smjestile Jesen Kovaček iz GK Novi Zagreb i Petra Štimec iz ZTD-a Hrvatski sokol.

U kategoriji juniorki nakon prvoplasirane Ane Friščić iz GK Vindija iz Varaždina te drugoplasirane Lucije Rončević iz ZTD-a Hrvatski sokol, za brončanu se medalju izborila Dora Šagud. Katja Žganjer Knežević je u kategoriji mlađih kadetkinja osvojila srebrnu medalju iza prvoplasirane Majde Grgić iz GK Novi Zagreb, a ispred Luke Sermek iz ZTD-a Hrvatski sokol iz Zagreba.

Nakon ovoga natjecanja samoborske gimnastičarke pokazat će svoje umijeće na šibenskom gimnastičkom showu 23. lipnja, na što ih je pozvao Gimnastički klub Dišpet.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Designed by: seo services | Thanks to credit repair, web design st louis and std testing