STRELOVIT NAPREDAK SAMOBORSKIH GIMNASTIČARKI

Gk "Samobor"

Svi koji su pratili natjecanja A i B programa u završnici Kupa Hrvatske, održanoga od 25. do 27. studenoga SGC Aton u Nedelišću od trenera i sudaca do starijih vježbačica, među kojima i Mario Vukoja, prvi trener Filipa Udea, međunarodna sutkinja Dunja Lederer, te Bosiljka Stojšić primijetili su iznimno velik i brz napredak samoborskih gimnastičarki.

 

 

 

One su nastupile u B programu po 1. put (do sada su se natjecale u C programu) i odmah osvojile srebrne i brončane medalje. Najprije je seniorka Anamarija Kovačić osvojila srebrnu medalju. Zatim su juniorke osvojile: Marija Sara Mihelić srebro, Lucija Kirschenheuter broncu, Paula Stier je bila 4., Helena Kovačić 9., a Dora Živković, koju je večer prije natjecanja napala viroza i nastupila je s temperaturom bila je 11. Njihov zajednički nastup bio je dovoljno dobar za ekipno 2. mjesto i srebrnu medalju. Prvoga dana natjecanja nastupila je još Ema Mihelić u kategoriji mlađih kadetkinja i zauzela 6. mjesto među 32 natjecateljice, te Lucija Nemanić u kategoriji kadetkinja i zauzela također 6. mjesto među 14 vježbačica.

 

Kasno poslijepodne bilo je rezervirano za A program, u kojemu su nakon nastupa u B programu, nastupile Marija Sara Mihelić na gredi, tlu i preskoku u kategoriji kadetkinja i Ema Mihelić u kategoriji djevojčica na tlu i preskoku. Prvi Emin nastup u najvišem programu donio je 2 brončane medalje za GK Samobor. Osvojila ih je na obje sprave na kojima je vježbala. (za A program ovo je bilo pojedinačno prvenstvo Hrvatske.op.a.) Zanimljivo je i to da je ova mala, vrijedna gimnastičarka u pauzama za odmor svirala violinu, spremajući se za nastup pred roditeljima u glazbenoj školi, uoči kolokvija. Njezina starija sestra Sara osvojila je 9. mjesto na preskoku, 7. na gredi i 8. na tlu.

Drugoga dana natjecanja nastupile su vježbačice u C programu. Kod mlađih kadetkinja najbolje se plasirala Jelena Lesjak, na 5. mjesto, Sara Petrić je bila10., a Katja Žganjer Knežević 13. u vrlo jakoj i brojnoj konkurenciji od čak 42 natjecateljice.

Kadetkinja Karla Kovačić osvojila je 14. mjesto među također 42 gimnastičarke.

Juniorka Dora Šagud bila je 17. među 39vježbačica. Zbog bolesti kadetkinja C Dunja Šagud je, nažalost, morala odustati od natjecanja, kao i juniorka C Stella Peucelle iako se za to natjecanje pripremala cijele godine zajedno sa svim ostalim vježbačicama.

Trenerice Martina Bublić i Aida Badić zaista imaju razloga za ponos. Uspjeh njihovih gimnastičarki i njihov je uspjeh i potvrda njihova dobroga i predanog rada, kao i rada Gimnastičkog kluba Samobor u cijelosti.

 

kk

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Designed by: seo services | Thanks to credit repair, web design st louis and std testing