14. Zimsko prvenstvo GK Samobor

1

Na 14. Zimskom prvenstvu Gimnastičkog kluba Samobor 27. studenoga u gimnastičkoj dvorani – dvorani borilačkih sportova pri Osnovnoj školi Bogumila Tonija nastupilo je 100-tinjak vježbača i vježbačica od 4 do 14 godina. Podijeljeni u sedam ekipa prema uzrastu i svladanim gimnastičkim elementima pokazali su pred mnogobrojnom publikom ono što se učilo od početkla rujna s trenerima Martinom Bublić, Sandrom Jurković, Andrejom Ivić, Ivom Lulić, Anamarijom Štorgom te Ivanom Mardešićem i prije nekoliko tjedana pridošlim novim trenerom Ivanom Šimunovićem.

Među pahuljicama za prva su se tri mjesta izborile Karla Garašić, Tamara Regović i Ingrid Perković. Pod imenom limačice nastupile su djevojčice testirane i selektirane prije mjesec dana. Među njima najbolje se plasirala Ana Marija Klasan, druga je bila Nina Perković, a treće su mjesto podijelile Ena Bašić i Helena Kirschenheuter. Po prvi put brojni su bili i misteri. Bilo ih je čak jedanaest, a najbolje se plasirao Leonardo Slamar. Svoju prvu gimnastičku medalju, srebrnu, osvojio je Dominik Stier. Brončana je pripala Adrianu Peucelleu.

Prije gimnastičkog natjecanja publika u dvorani mogla je vidjeti nastup cheerleadersica iz Plesnog kluba Ballans pod nazivom Wild Cats. U pazi između dva turnusa nastupile su gimnastičarke natjecateljice i pokazale kakve se sve vratolomije mogu svladati redovitim i marljivim dugogodišnji treniranjem. Kadetkinja Sara Mihelić skočila je salto, mlađa kadetkinja Katja Žganjer Knežević pokazala je vježbu na ručama. Aktualna viceprvakinja Hrvatske u kategoriji juniorki Lucija Kirschenheuter odradila je vježbu na gredi, a mlađa kadetkinja Ema Mihelić na tlu. One će, kao i ostale natjecateljice GK Samobor u nedjelju 5. prosinca nastupiti u Karlovcu na državnom prvenstvu. Nažalost, Lucija Kirschenheuter zbog ozljede tetive mora pauzirati najmanje šest tjedana, i ove godine neće moći nastupiti u završnici Kupa Hrvatske, kao niti na Božićnom turniru 18. prosinca u Samoboru.

U drugom turnusu nastupile su ekipe čarobnica, misica, zvjezdica i bebača. Najmanji, bebači nisu se službeno natjecali već su demonstrirali gimnastički poligon. Uživali su u tome Veronika Azinović, Tara Bartaković, Pia Bolfek, Tasha Bolfek, Iva Ćapin, Maks Jesenković, Luna Pađan, Lea Rajković, Tia Senjak i Ema Kristina Šprljan. Za svoj su trud nagrađeni medaljama-medenjacima i klupskim bočicama za vodu punjenu slatkišima. Među zvjezdicama najbolje su rezultate postigle Barbara Tonković, Barbara Vuković i Maja Horvat. Kod čarobnica na pobjedničko su se postolje popele Nina Jurković, Ema Herger i Ivana Holetić, a kod misica Ema Biber, Lorena Daničić i Stella Peucelle.

Istaknimo na kraju da su i ovoga puta svoje sudačko umijeće, uz trenerice, vježbale i gimnastičarke Anamarija Kovačić i Dora Živković. Gimnastički klub Samobor zahvaljuje na pomoći pri organizaciji svim gimnastičarkama natjecateljicama, roditeljima, osobito mamama Veroniki Stier i Petri Žganjer Knežević. Ujedno se od redovitoga rada u klubu, zbog novoga posla, oprostio trener Ivan Mardešić, a njegovim će putem nastaviti novi trener Ivan Šimunović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Designed by: seo services | Thanks to credit repair, web design st louis and std testing