Međunarodni ljetni kamp za trenere i gimnastičarke – Tirrenia 2012.

Martina Bublić, Ema Mihelić, Dora Kranželić, Aida Badić

Na preporuku Hrvatskog gimnastičkog saveza trenerice GK Samobor Aida Badić i Martina Bublić, te mlada gimnastičarka Ema Mihelić sudjelovale su od 6. do 16. srpnja na međunarodnim gimnastičkim pripremama u Tirenniji u Italiji.

Na ljetnom kampu sudjeluju po dvije najbolje gimnastičarke iz pojedine zemlje (uglavnom dolaze državne prvakinje ove godine one rođene 2000. – 2002.). Iako ne postoji pisano pravilo na kojem nivou gimnastičarka mora biti iz našeg kluba kriterije godišta i sposobnosti je zadovoljila jedino Ema Mihelić. Susretljivošću GK Samobor i dogovorom izmđeu trenera kao druga gimnastičarka u Tirreniju je išla Dora Kranželić iz ZTD-a Hrvatski Sokol.

 

Sudjelovalo je ukupno 37 gimnastičarki i 30 trenera iz 16 zemalja.

 

Pripreme su se održale u nacionalnom olimpijskom centru, a za svaku spravu bio je zadužen jedan od svjetski priznatih eksperata. Među njima bili su i Dumitru (Nello) Pop, rumunjski trener koji  već 20 godina živi i radi u Francuskoj, trener rumunjske ekipe koja je u Barceloni 1992. osvojila zlatnu olimpijsku medalju, te Nick Ruddock trener britanske juniorske reprezentacije.

 

Gimnastičarke su bile podijeljene u dvije grupe. Treniralo se svaki dan u gimnastičkoj dvorani po 3,5 sata (svaki dan su se prolazile sve 4 sprave, uvodno zagrijavanje uz glazbu, bazična snaga te vježbe fleksibilnosti na kraju treninga za koje je svaki dan bila zadužena druga zemlja. Naše trenerice Martina Bublić iAida Badićposebno su oduševile svojim vježbama te su uvrštene na službeni DVD koji je na kraju seminara dobio svaki sudionik.

 

U popodnevnim satima se radio balet u trajanju od sat i pol pod vodstvom ruske koreografkinje Larise Efreremove. Iako daleko najslabija po tehničkim elementima (što je rezultat premalog broja treninga i još k tome u neodgovarajućim uvjetima) naša gimnastičarka Ema Mihelić briljirala je u koreografsko-baletnom dijelu te je s lakoćom savladala sve zadane koreografije i  skokove.

Svaku večer održana  su i teorijska predavanja za trenere u trajanju od 2 sata.

Osim teških i napornih treninga bilo je malo vremena za odmor i zabavu te su vježbačice i trenerice uživale na pješčanim plažama, šetale Firencom te vidjele kosi toranj u Pisi.

Na kraju održan je gimnastički show za koji je svaka zemlja pripremila jednu kratku koreografiju te završna večera za trenere na kojima su im podijeljene diplome.

Valja napomenuti kako su naše trenerice i gimnastičarke boravile na seminaru o svom trošku te da su bile jedina delegacija koja nije imala niti jednu službenu majicu na kojoj piše Hrvatska (imale su majice GK Samobor) dok su ostale delegacije imale ne samo majice već i 2 kompleta trenirki i dresove s nacionalnim grbom. O trošku Kluba su kupljeni i suveniri (licitarska srca te promotivni materijal o gradu Samoboru, Zagrebu i Hrvatskoj) te su na završnoj večeri podijeljeni svakom od eksperata.

Jedan komentar na tekst: Međunarodni ljetni kamp za trenere i gimnastičarke – Tirrenia 2012.

  1. jasna kaže:

    Hej curke, super nadam se da ste bar uživale ak već niste imale potporu nikoga..
    pozdrav….

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Designed by: seo services | Thanks to credit repair, web design st louis and std testing