Dugo radno ljeto

GK Samobor

Nakon samo 10 dana odmora gimnastičarke  GK Samobor otputovale su na ljetne gimnastičke pripreme.

20 gimnastičarki i trenerice Aida Badić i Martina Bublić boravile su u ljetnom gimnastičkom kampu u Selcu u organizaciji GK Sokol iz Karlovca. Osim naših u kampu su sudjelovali gimnastičarke i gimnastičari iz Rijeke, Šibenika, Karlovca, Sinja, Solina, Novog Zagreba, Požege, Kaštela i Varaždina. Dio gimnastičarki (uglavnom onih najmlađih) prvi put je bio na gimnastičkim pripremama. Pet dana prilično naporno trenirale su Petra Frankić, Ana Maria Klasan, Helena Kirschenheuter, Ena Bašić, Stella i Heidi Peucelle, Tamara Regović, Mia Šaban, Maja Pleško, Jesen Kovaček, Lucija Nemanić. Desetodnevne pripreme odradile su natjecateljice B i A programaLucija Kirschenheuter, Paula Stier, Dora Živković, Ema i Sara Mihelić te rekreativke Lucija i Iva Biloš i Anja Mervar, a našem se klubu pridružila i Tina Zelčić (članica ZTD-a Hrvatski Sokol).

 

Poprvi put su pripreme naših gimnastičarki održane u Selcu zbog boljih uvjeta za treniranje (godinama do sad ljetne su se pripreme odrađivale na Silbi). Sve sprave su postavljene pod veliki šator, a osim standardnih sprava (preskoka, ruča, grede i tla) bili su postavljeni veliki trambulin i staza na napuhavanje. Gimnastičarke su bile oduševljene ovom stazom (koju bismo u nedostatku jame rado imalii i u našoj dvorani, jer omogućava izvođenje teških akrobatskih elemenata) te su po prvi put izvedene i šraube, pruženasaltai kombinacije težih akrobatskih elemenata koji se u našoj dovorani ne mogu izvoditi – jer za to ne postoje tehnički uvjeti.

 

 

Treniralo se 3x dnevno, a radni je dan počinjao buđenjem u 7 sati i postrojavanjem. Nastavilo se s trčanjem i plivanjem. Nakon doručka odradio se drugi trening u trajanju od 2 sata, zatim malo kupanja. Poslije ručka i obaveznog odmora u najvrućem dijelu dana gimnastičarke su odrađivale i treći, popodnevni trening.

Nakon napornih treninga slijedilo je opuštanje; izbor za Miss – naša Lucija Biloš je bila 2. pratilja, igre bez granica, maškare, disco….a bio je tu izlet brodom na otok Krk i uživancija na pješčanoj plaži Sv. Marak.

 

Tijekom priprema održana je i gimnastička akademija na kojoj je svaki klub prezentirao svoj rad kroz vježbe na spravama, a za kraj sve su sudionice izvele zajedničku koreografiju (naučenu u Tirreniji) pod vodstvom Aide Badić i Martine Bublić koju su uvježbavale za sve vrijeme priprema.

 

U sklopu kampa održan je i trenerski seminar na kojem su i naše trenerice održale jedno teorijsko predavanje i 2 treninga na kojima su prezentirale novostečena znanja iz Tirrenije. Polaznici su bili i više nego zadovoljni o čemu govore i pozivi za sličnim treninzima/predavanjima koje bi naše trenerice održale po klubovima u Hrvatskoj. Službeno su pozvane u GK Kaštela od 13. do 16. kolovoza da održe treninge ponajprije baleta i gimnastičkih skokova. Cilj njihova odlaska je razmjena iskustava među trenerima, detaljnije upoznavanje s informacijama sa seminara u Tireniji, savjeti i pomoć pri učenju nekih elemenata, posebno skokova i općenito držanja tijela te pomoć pri stvaranju koreografije za vježbu na tlu kao i druženje te suradnja među klubovima.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Designed by: seo services | Thanks to credit repair, web design st louis and std testing