Odlično usprkos otežanim uvjetima

Samoborski Gimnastički klub održao je 15. redovitu godišnju skupštinu na kojoj su članovi rezimirali prošlogodišnje rezultate i predočili planove za ovu godinu. Na početku sve je nazočne natjecateljice i natjecatelje, trenerice i trenere te roditelje pozdravila predsjednica kluba Kristina Kirschenheuter, kao i uzvanike, među kojima su bili tajnik Samoborskog športskog saveza Juro Horvat i zamjenik gradonačelnika Grada Samobora Hrvoje Frankić te dugogodišnja tajnica kluba Nives Krošnjar.

Potom je tajnica i glavna trenerica Gimnastičkog kluba Samobor Martina Bublić podnijela izvješće o sportskim rezultatima u 2010. godini, istaknuvši da je klub ostvario iznimne rezultate u kolima kupa Hrvatske regije sjever te na završnici Kupa Hrvatske. U tri kola Kupa Hrvatske sva tri puta ekipno prvo mjesto osvojile su mlađe kadetkinje i juniorke, dok su kadetkinje bile dva puta prve i jednom druge. Pojedinačno seniorka Anamarija Kovačić sva je tri puta bila prva, baš kao i mlađa kadetkinja Ema Mihelić, dok je juniorka Lucija Kirschenheuter dva puta bila prva i jednom druga, a kadetkinja Lucija Nemanić dva puta prva i jednom treća. Helena Kovačić bila je po jednom prva i treća. Medalje su osvajale još mlađe kadetkinje Jelena Lesjak i Dunja Šagud, kadetkinje Marija-Sara Mihelić (tri puta druga) i Karla Kovačić te juniorke Paula Stier i Dora Živković. U završnici Kupa osvojeno je ukupno 6 medalja, i to 2 zlatne (juniorke ekipno i Anamarija Kovačić) te 4 brončane (mlađe kadetkinje ekipno te Ema Mihelić, Marija-Sara Mihelić i Paula Stier).

U izvješću je istaknut i nastup na međunarodnom natjecanju u Ljubljani, gdje su zlata pripala Emi Mihelić i Luciji Kirschenheuter, a na međunarodnom Božićnom turniru u Samoboru osvojena su dva ekipna zlata, a pojedinačno zlata su pripala Emi Mihelić i Luciji Kirschenheuter, srebro Dunji Šagud, a bronce Mariji-Sari Mihelić i Pauli Stier. Održana su i dva klupska prvenstva, a Martina Bublić istaknula je povratak dječaka u klub i natjecanja.

Svima koji su uspješno nastupali u 2010. godini na skupštini su uručena prigodna priznanja, baš kao i klupskim trenerima. Predsjednica kluba istaknula je i veliku ulogu roditelja u radu kluba, istaknuvši i da Anamarija Kovačić već 10 godina trenerira u klubu.

Što se tiče plana u 2011. godini, rad će se odvijati u dva osnovna programa – natjecateljskom i rekreativnom. U natjecateljskom programu treninzi će se odvijati ponedjeljkom, srijedom i petkom od 18 do 21 te subotom od 9 do 12 sati, dok će se rekreativni program održavati utorkom i četvrtkom. U klubu će raditi treneri Ivan Šimunović, Sandra Jurković, Iva Lulić, Andreja Ivić i Ana Marija Storga. U planu je otvaranje baby gym igraonice za djecu od 3 do 5 godina, a u rad kluba mogu se uključiti i početnici – djeca od 5 do 7 godina. Natjecateljski program u ženskoj sportskoj gimnastici odvijat će se u C i B programu, a s njima će raditi trenerice Aida Badić i Martina Bublić.

U planu je nastavak suradnje s Gimnastičkim klubom GIB Šiška iz Ljubljane te s GK Tuzla i gimnastičkom federacijom iz Makedonije, a također i odlazak na nekoliko međunarodnih turnira, no to će ovisiti o financijskoj situaciji. Za najperspektivnije natjecateljice planira se odlazak na 7-dnevne pripreme u Gimnastički centar Aton u Nedelišću, s obzirom da je to jedini potpuno opremljeni gimnastički centar u Hrvatskoj, ili u Ljubljanu u gimnastički klub GIB Šiška. Istaknuto je i da bi zapošljavanje još jednog profesionalnog trenera bilo od iznimne važnosti za daljnji razvoj GK Samobor.

S obzirom na to da se ove godine obilježava 15. godišnjica od osnutka GK Samobor, u planu je Gimnastička revija na Trgu kralja Tomislava ili u velikoj dvorani OŠ Bogumila Tonija. Istaknuto je da je GK Samobor jedini klub sportske gimnastike u Zagrebačkoj županiji. Prvi dar za 15. godišnjicu u klubu su si već sami osigurali, a to je njihova web stranica www.gk-samobor.hr.

Priznanja za dobili svi koji su doprinijeli radu i razvoju kluba. Tajnik SŠS Juro Horvat istaknuo je da će u plan razvoja samoborskog sporta biti stavljena i izgradnja primjerene gimnastičke dvorane, za što će biti potrebna i podrška Grada. Naime, sadašnji prostor gimnastičari dijele s judašima i karatašima, a u dvorani ne postoji ni jama, kao jedna od nužnih stvari na treninzima. Zamjenik gradonačelnika Hrvoje Frankić, i kao roditelj jednog od natjecatelja u klubu, rekao je da mu je čast pozdraviti sve članove skupštine te da podržava nastojanja poboljšanja uvjeta za rad, ali da u ovom trenutku ne može u ime Grada davati prevelika obećanja u tom smjeru.

M.Š.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Designed by: seo services | Thanks to credit repair, web design st louis and std testing